Hva er det beste materialet for utendørs hageplanter og potter?

- Oct 05, 2019-

Det er et stort utvalg av materialer som vanligvis brukes til planters og plantekrukker, hver med sine fordeler og ulemper. Noen av de mest populære valgene er som følger ...

Plast: Planteplantere og plantekrukker er et billig, allment tilgjengelig alternativ. Selv om lysere plastplanters og plantekrukker varmes og avkjøles raskt, kan mørkere fargede alternativer beholde varmen hvis de blir liggende i full sol og forårsake skader på planter. Imidlertid er plast ikke det mest robuste materialet for planters og potter, og som sådan kan de være tilbøyelige til å velte i dårlig vær. Så hvis plastplantasjene er, er det best å velge psw-planters.

Terrakotta: Terracotta er et annet klassisk materiale for planters og plantekrukker som har blitt mye adoptert gjennom årene. Terrakotta er imidlertid porøs og vil absorbere fuktighet fra kompost, noe som ofte fører til at planter trenger ekstra vanning. Terrakotta kan også være utsatt for sprekker og smuldring i kaldt vær.

Keramikk: Keramiske gryter er et dekorativt alternativ som er spesielt effektivt for innendørs bruk, spesielt med tanke på deres tendens til å sponere eller bryte under en frost. I motsetning til terrakotta, er keramiske gryter betydelig mindre porøse, noe som kan føre til potensiell vannføring, noe som betyr at det er viktig å sørge for at eventuelle keramiske potter har dreneringshull boret i basen.

IMG_7767